Advent

Adventsproject: Dichterbij Jezus

Met advent vieren we dat kerst steeds dichterbij komt; heerlijk om samen toe te leven naar het feest waarin we stilstaan bij de geboorte van onze Messias, Redder en Koning!

We mogen er bij stil staan dat Jezus Christus de hemel verliet om heel dicht bij de mensen te zijn.

Jezus verliet die prachtige plek bij Zijn Vader in de hemel om ons te vertellen over Zijn Vader. Om te laten zien dat we Hem nodig zijn. Om te sterven aan het kruis voor onze zonden zodat wij vrij naar de Vader kunnen gaan en later voor eeuwig bij Hem mogen wonen.

Vanaf 1e advent komen we iedere dag een stapje dichter bij dit prachtige feest. De kans om je kind(eren) te vertellen over de komst van Jezus is alleen nog maar een begin. Want… we willen nóg dichterbij komen.

Wanneer je van Jezus houdt en weet dat Hij je Redder is, dan mogen we weten dat Hij in ons wil wonen. Hoe dichtbij is dat?!

Kijk deze video over het Advent project

Op de downloadpagina’s hier rechts vind je stenen. Knip ze uit en leg ze in de goede volgorde op een kast of in de vensterbanken. De laatste steen eindig bij de stal.

Je kunt een stalletje bouwen van lego. Of je kunt er natuurlijk zelf een knutselen.

Jouw gezin is onderweg naar de stal. Zoek hiervoor bijpassende poppetjes. In het begin is de stal nog ver weg, maar het komt langzamerhand steeds dichterbij. We zijn 4 weken onderweg. Bij dit project vind je per week een Bijbel leesrooster, spelletjes, liedjes,

traktaties, filmpjes en knutsels. Kies dat wat past bij jouw gezin. Het leesrooster is geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd. Veel activiteiten zijn gemakkelijk aan te passen aan het niveau van je kinderen.

Gods zegen!


Leesrooster Advent

Iedere week zijn er 3 of 4 Bijbelgedeelten die je met elkaar leest. Je kunt zelf inplannen op welke dagen je dit doet. Op de Pinterest pagina van dit adventsproject vind je verhalen, filmpjes, traktaties, spelletjes en liedjes die je daarnaast nog aan kunt bieden. Je kunt als gezin kiezen voor dat wat je leuk vindt of waar je tijd voor hebt.

Scan hier de code om op de Pinterestpagina te komen:

(https://www.pinterest.com/geefmaardoor/adventsproject-21-dichterbij/)

Je kunt de Bijbelgedeelten het beste voorlezen uit de Bijbel in Gewone Taal omdat dit beter te begrijpen is voor kinderen. Mochten de Bijbelgedeelten uit de Bijbel in Gewone Taal toch nog te moeilijk zijn dan kun je bij de meeste verhalen ook ditzelfde deel uit de kinderbijbel voorlezen. Toch zullen de jongste kinderen (misschien met een beetje extra uitleg) het meeste wel kunnen begrijpen.


In het menu hiernaast kan je elke week met ons meewandelen in het leesrooster. Ook heb je de mogelijkheid om het leesrooster per week als pdf / document uit te printen.