Hemelvaart en Pinksteren met het gezin


HemelvaartsDAG is GezinsDAG

Het is feest in de hemel

Met Pasen hebben we gedacht aan dat moeilijke werk van Jezus aan het kruis. Doordat Jezus weer opstond uit de dood liet Hij zien dat Hij sterker is dan het kwaad en de dood. Door de hemelvaart laat God de Vader zien dat Hij het offer dat Jezus bracht heeft geaccepteerd. Jezus’ werk op aarde is klaar en daarom geeft God de Vader Hem Zijn plaats weer terug aan Zijn rechterhand.

Hemelvaartsdag, een prachtig feest waar je als gezin heerlijk van kunt genieten! Je vindt in deze brief verschillende ideeën om samen met je gezin stil te staan bij de betekenis van Hemelvaartsdag. Kies dat wat je leuk vindt en wat bij je gezin past; Gods zegen!


Pinksteren in je gezin

Feest in de harten!

Tien dagen geleden hebben we hemelvaart gevierd. We hebben in de Bijbel gelezen dat God het offer van Jezus aanneemt en dat Hij jezus zijn plaats weer teruggeeft aan Zijn rechterhand. Jezus belooft zijn vrienden dat de Heilige Geest in hen zal komen wonen. En van de Heilige Geest zullen ze kracht ontvangen.


Wat een prachtig cadeau! En dit cadeau geeft God aan al Zijn kinderen! Wij mogen onze kinderen vertellen over dit mooie geschenk. Hoe lastig dit onderwerp voor kinderen soms ook te begrijpen is, God wil een onderdeel van hun leven zijn, ongeacht hun leeftijd. Kinderen die al jong ervaren dat Gods Geest kracht, troost en blijdschap geeft, nemen deze ervaringen mee voor de rest van hun leven. Wij als ouders mogen hen helpen om God de Vader steeds beter te leren kennen, door Zijn Zoon Jezus Christus. De Heilige Geest wil dit in onze harten bewerken. Het mooie is dat God heel graag wil dat we Hem en Zijn manier van werken begrijpen en zal hier dus ook bij helpen. Kies dat wat je leuk vindt en wat bij je gezin past. Vraag voordat je begint om Gods hulp, dat de Heilige Geest in de harten wil werken van ieder gezinslid: opdat we Hem steeds beter mogen leren kennen en begrijpen; Gods zegen!

Reacties zijn gesloten.