Als gezin de Bijbel in


Gezinsmoment uit het BethelMagazine uitgave maart 2024


Gezinsmoment uit het BethelMagazine uitgave december 2023


In het donker passen op de schapen

Dit gezinsmoment doe je in een ruimte die je donker kan maken. Het spel kun je hieronder downloaden. Verstop van tevoren de 11 kaartjes met de schapen en de letters. Leg voor ieder kind een zaklamp klaar. Ontvang de kinderen in het midden van de kamer en vertel dat de schapen voor de nacht veilig verzameld moeten worden in de schaapskooi (= dienblad). Welke twee woorden kun je maken wanneer alle schapen gevonden zijn?Oud & Nieuw

Zet het volgende klaar:

  • De pot met de herder en het schaapje.
  • Kleine briefjes in twee kleuren.
  • Paintmarkers, pennen, versiersels.
  • Label ‘Goede herder’.
  • Iets lekkers voor het hele gezin

Met kerst hebben we gevierd dat onze Redder naar de aarde
kwam. De herders mochten dit goede nieuws toen als eerste horen. Weet jij wat Jezus nog meer met een herder te maken heeft?

Jezus is de Goede Herder. Hij heeft zijn leven voor zijn schapen
gegeven. Jezus wil je leiden op de weg die ons bij de hemelse
Vader brengt. Lees het gedichtje op de label. We gaan het kerstlichtje veranderen in een gebedspot.

Het is vandaag oudejaarsdag, de laatste dag van het jaar. Als je terugkijkt naar afgelopen jaar, waar wil je God dan voor bedanken? Schrijf dit op het gekleurde briefje.
Er ligt een heel nieuw jaar voor ons. Wat zou je God willen vragen voor dit nieuwe jaar? Schrijf dit op het witte briefje.

Neem als gezin tijd om voor elkaars bid- en dankpunten te bidden. Versier nu met elkaar de gebedspot. Je kunt ervoor kiezen om het ‘Ere zij God’ te laten staan, want we mogen God ook blijven danken. De herder op het deksel staat nu voor Jezus, de Goede Herder.