Lid worden

Hoe word ik lid van de Bethelgemeente?

Lid van onze gemeente word je als je wedergeboren bent en je als volwassene (ouder dan 15 jaar) gedoopt bent door onderdompeling. Voor meer informatie over doop of Baptisme, klik naar de andere pagina’s van de FAQ’s over deze onderwerpen. Lid worden kan op twee manieren:

  • mensen die zich laten dopen in de gemeente worden daarmee ook automatisch lid
  • mensen die eerder (elders) zijn gedoopt kunnen lid worden door ’toetreding’

Wanneer ouders/verzorgers lid worden van de Bethelgemeente horen daar ook hun thuiswonende kinderen volwaardig bij. Hoewel ze niet als lid staan ingeschreven worden hun gegevens wel opgenomen in de ledenadministratie. Lid zijn is niet vrijblijvend. Ga voor informatie over hoe je betrokken (lid) kunt zijn naar de aparte pagina ‘Betrokken (lid) zijn’ in de FAQ’s.

Laat je je dopen in de Bethelgemeente, dan ben je lid vanaf de zondag dat je in één van onze samenkomsten bent gedoopt. Ben je (in een andere gemeente) als volwassene gedoopt door onderdompeling, en wil je graag toetreden tot de Bethelgemeente? Dan word je lid doordat je als toetreder aan het einde van een doopfeest samen met de dopelingen op het podium komt. Je stelt je voor aan de kerkbezoekers, de oudsten zegenen je en een zegenlied wordt jullie allemaal toegezongen.

Voor informatie over onder meer hoe je kunt melden dat je lid wilt worden, de administratie rond dopen en toetreden ga je naar de pagina ‘Ik wil me laten dopen’ van deze FAQ’s.