Gebedscursus

“Het belangrijkste dat iemand voor een ander kan doen, is voor hem bidden. Gebed behaalt de overwinning. Iedere andere dienst die wij doen, bestaat eenvoudig uit het oogsten van de resultaten van gebed.” (Corrie ten Boom)

Heer leer ons bidden. Dit was de vraag van de discipelen van Jezus. Hij leerde hen toen een gebed dat wij kennen als ‘het Onze Vader’. Gebed gaat niet vanzelf maar dat kan je leren. Want hoe meer kennis je van gebed hebt, hoe krachtiger je gebeden worden.

Deze cursus zal ingaan op verschillende aspecten die er komen kijken bij het bidden. Ervaar jij een  drempel om (hardop) te bidden, dan is deze cursus zeker voor jou. Maar is ook geschikt voor iedereen die zijn of haar gebedsleven wil opfrissen. Door het onderwijs heen wordt je op weg geholpen en is er elke avond een praktische toepassing door middel van oefening en gesprek. Of je nu net christen bent of al wat langer onderweg, leer in een veilige leeromgeving wat bidden is.  In zes woensdagavonden staan we stil bij fundamentele zaken aangaande het gebed. De start is op 30 september, de volgende data zijn 14 & 28 okt., 11 & 25 nov. en 9 dec.

 Deze cursus is nieuw ontwikkeld voor de Bethelgemeente. Per avond zal een hand-out van het gegeven onderwijs worden verstrekt.

Kosten: € 20

Docent: Gerrit Lolkema, voorganger