Actuele informatie


Update: Woensdag 19 januari

We zetten als gemeente een volgende stap. Volgend op de onderwijsverruimingen hebben we de fysieke deuren in het weekend van 16 januari jongsleden weer open gezet voor de groep tieners tot 18 jaar. Met een opkomst van zo’n 250 tieners een mooie start voor X-stream. Het komende weekend, zondag 23 januari, gaan de fysieke deuren ook weer open voor de jongeren t/m 25 jaar met een Radicaldienst om 19.30 uur.

Intern worden de voorbereidingen getroffen om in het weekend van 30 januari aanstaande weer de reguliere (9.00 uur/11.30 uur) ochtenddiensten te houden. Eindelijk weer toewerken naar een fysieke viering, maar dit vraagt ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de mooie en vele bedieningen in te vullen. Hopelijk lukt het ons om de juiste focus te krijgen bij de invulling van onze tijd.

Vanuit het CIO (Landelijk platform kerk/overheid) wordt inmiddels ruimte gegeven om met maximaal 50 kerkgangers samen te komen, maar voor Bethel met haar ruime zalen, streven we naar meer. De definitieve GO zal volgende week worden gegeven na de landelijke persconferentie. Het perspectief is hoopvol en de honger naar wederzijdse ontmoetingen groeit met de dag.   


Livestream ochtenddienst zondag 23 januari


Update: Zaterdag 18 december

Vanavond zijn wij geconfronteerd met de nieuwe maatregelen rondom Covid-19. De ochtenddiensten van zondag 19 december zullen doorgaan zoals gepland. Over de activiteiten die zullen plaatsvinden vanaf deze datum, zal in de loop van de week meer bekend worden en op deze pagina worden gepubliceerd.


Update: Vrijdag 3 december:

In ieder geval tot zaterdag 18 december zal de bezetting op de avonden worden geminimaliseerd. Voor kwetsbare deelnemers en kleine overzichtelijke groepen blijven we ruimte faciliteren, mits de veiligheid gegarandeerd wordt. Ook kunnen de ondersteunende activiteiten voor de diensten doorgaan zoals bijvoorbeeld het oefenen van de band en de werkzaamheden voor techniek.

Onze diensten blijven voor iedereen fysiek toegankelijk met inachtneming van o.a. de 1,5 meter maatregel en mondkapje bij betreden van het gebouw. Na de dienst is er geen gelegenheid om koffie te drinken. De ochtenddienst zal ook via livestream te volgen zijn op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/VBGBethel.

Wij doen een dringende oproep om voorzichtig te zijn in de onderlinge contacten en zo veel mogelijk de volgende richtlijnen en adviezen aan te houden: 

  • 1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassen vanaf 18 jaar.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • Schud geen handen;
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je ellenboog.
  • Draag een mondkapje bij het betreden van het gebouw totdat je bent gaan zitten;

Bij diensten vragen wij het volgende:

  • Betreed het gebouw via de hoofdingang en verlaat het gebouw via de uitgang van de Herberg;
  • Houd twee stoelen afstand tussen leden van verschillende huishoudens.  

De stoelrijen in de Voorhof staan op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst.

Op basis van de huidige bezoekersaantallen achten we inschrijving vooraf voor het bezoeken van de diensten (nog) niet nodig.

Actuele informatie en eventuele maatregelen vanuit de Vrije Baptistengemeente Bethel zullen op deze pagina te vinden zijn. De programmering (agenda) kan je vinden via: www.bethel.nl/agenda.