BE1 Informatie

Het BE1 weerbaarheidsprogramma is voor groep 8 en hun ouders en bestaat uit:

  • BE1 Bootcamp voor groep 8
  • BE1 Work-Out voor groep 8
  • Training “Maak ze sterk” voor ouders groep 8 gelijktijdig aan de Work-Out zondag

BE1 Bootcamp voor groep 8 (weekend van 25, 26 en 27 oktober)

Als Bethel kinderwerk mogen we inmiddels terug zien op meerdere jaren geweldige BE1- Bootcamps. Bootcamp is een identiteitsvormend kamp voor groep 8. De pre-tieners zullen worden uitgedaagd om ècht een statement te maken door te kiezen voor een leven met Jezus, de basis van waaruit ze in hun tienertijd gezonde keuzes zullen maken bij alles wat op ze af zal komen. Ze krijgen zicht op wie ze zelf zijn en hoe God naar hen kijkt. Daarnaast geven we ze handvatten hoe je leeft als ‘hemelburger’ hier op aarde. Tijdens BE1 Bootcamp trekken we een weekend samen op en bouwen we aan onze relatie met God en elkaar,  alles in een setting waarbij inhoud en ontspanning met elkaar wordt afgewisseld. Denk aan: muziek/meetings/sport&spel/creatief/funfactory/gebed/nachtspel/lekker eten/dansen/film kijken etc. Er worden jongens en meiden groepjes gemaakt ter grootte van maximaal 10 personen. Elk groepje heeft 2 leiders. Zo hebben de pré-tieners altijd een houvast tijdens het weekend. Een spetterend kamp wat jij niet wilt missen! Deelname alleen mogelijk door opgave.

BE1 Work-Out voor groep 8 (zondagochtend 2e dienst)

BE1 Work-Out is voor groep 8 en heeft als doel om de pré-tiener  vanuit hun identiteit in Christus weerbaar te maken op de terreinen van: zelfbeeld, vriendschap, media invloed, groepsdruk en seksualiteit/respectualiteit. Wat laat de wereld ons zien?  En hoe mogen wij door de ogen van God naar deze zaken kijken en er mee omgaan?  We werken met vaste kleine groepen, hierdoor creëren we de mogelijkheid dat we elkaar beter leren kennen en dat we de thema’s in een setting kunnen bespreken vanuit een stuk vertrouwen en veiligheid. Deelname alleen mogelijk door opgave.

“Maak ze Sterk” training voor ouders/opvoeders “MZS” (zondagochtend 2e dienst)

Kinderen en jongeren groeien op in een maatschappij waarin veel op hen af komt. De ontwikkelingen in de maatschappij volgen elkaar in hoog tempo op. Allerlei zaken beïnvloeden hun denken, hun gedrag, hun overtuigingen en hun keuzes. Hoe kun je je kind bestand maken tegen verkeerde invloeden? Hoe voorkom je verkeerde keuzes? Hoe maak je ze weerbaar, sterk en moedig? Hoe maak je ze bestand tegen groepsdruk, pestgedrag en grensoverschrijdend gedrag? Wat zijn goede grenzen? Hoe combineer je veiligheid, vertrouwen en zelfredzaamheid?  Wij als kerk willen de kinderen maar ook jullie als ouders graag bij staan in deze moeilijke kwesties. De kinderen krijgen prachtige levenslessen te horen tijdens BE1 Bootcamp en BE1 Work-Out programma. Maar, de kinderen hebben u als ouder nodig als begeleider en coach in de dagelijkse praktijk.

Terwijl uw kind deelneemt aan de Work-out volgt u gelijktijdig de oudertraining ‘Maak ze sterk!

BE1 Work-Out is inhoudelijk nauw verbonden aan de BE1 Bootcamp. Meld je je aan voor de Bootcamp, dan volg je ook met dezelfde groep het hieraan gekoppelde  Work-Out programma. Het Work-out programma vindt plaats tijdens de volgende zondagochtenddiensten ( tweede dienst): 24 november, 26 januari, 23 februari, 23 maart, 25 mei en 15 juni.

Deelname alleen bij opgave.

U kunt uw deelname aangeven bij de aanmelding van uw kind voor BE1 Work-Out

Vragen over inhoud BE1, tijdstip, financiën of anderszins? Mail: kinderwerk@bethel.nl