Kindermoment

Elke eerste zondag van de maand is er aan het begin van de ochtenddienst in de Voorhof een kindermoment voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit kindermoment sluit aan bij de preek en het thema van de dienst.


Wolven in schaapskleren

Zondag 6 maart gaat de dienst over ‘wolven in schaapskleren’. In de Bijbel worden mensen vaak vergeleken met schapen. Schapen moeten oppassen voor wolven. Nu kun je een wolf vaak goed herkennen. Wanneer je een wolf ziet, dan weet je dat je op moet passen. Maar het wordt lastiger wanneer een wolf eruitziet als een schaap. Jezus waarschuwt voor wolven in schaapskleren; mensen die dingen vertellen die heel mooi lijken en Bijbels klinken, maar eigenlijk een leugen vertellen. In het gezinsmoment tijdens de dienst gaan we oefenen in het herkennen van zo’n wolf in schaapskleren.

Jezus, onze Goede Herder, leert ons om dicht bij Hem te blijven. Je hebt de Bijbel nodig om dingen over God te leren. Door de Bijbelverhalen te lezen leer je de Goede Herder kennen. Je leert Zijn stem te verstaan. En als je dicht bij Jezus, de Goede Herder blijft, ben je altijd veilig.


Hier vind je een kleurplaat met Bijbeltekst over de Goede Herder.


Met je gezin verder werken rondom dit thema? [thuisgeloven.nl/uitgelicht/verkeersborden-nut-regels-en-waarschuwingen]Hier vind je een gezinsmoment over ‘Verkeersborden – Het nut van regels en waarschuwingen’. Een prachtige les die je binnen het gezin kan helpen om het ‘waarom’ te begrijpen van liefdevolle waarschuwingen van God. Deze les maakt ook inzichtelijk wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je waarschuwingen van God negeert.


We hopen dat de kinderen komende zondag leren dat De Here Jezus zichtbaar kan worden in hen en dat we vanuit Zijn liefde anderen behandelen zoals we graag zouden willen dat anderen ons behandelen.