Noodhulp

Waar staan we…


Inzameling

Op dit moment zijn we al enkele weken actief aan het inzamelen voor Oekraïne en voor de noodopvanglocaties in Smallingerland. Onder andere zijn er al meer dan 15 fietsen opgeknapt en naar de opvanglocaties gegaan. Evenals beddengoed en bedden. Ook is er inmiddels een zeecontainer vol met goederen op weg naar Oekraïne. Dit wordt verzorgt door GAiN.

Activiteiten

Daarnaast bieden we activiteiten aan waaronder maandelijks koken door en voor Oekraïense vluchtelingen. Maar ook inmiddels creatieve workshops die door leden van onze gemeente worden gegeven aan de vluchtelingen.

Care Corner

Inmiddels weten velen Care Corner te vinden voor extra ondersteuning zoals, kleding of gewoon een gesprekje. Daarnaast zijn nu de inzamelmomenten gekoppeld aan de openingstijden van Care Corner.

Samenwerking

Er zijn mooie samenwerkingen met organisaties die al jaren veel ervaring hebben met het bieden van noodhulp zoals onder andere Global Aid Netwerk (GAiN). Ook werken we nauw samen met Gemeente Smallingerland, Maatschappelijk Ondernemend Smallingerland (MOS) en Platform Kerkelijk Smallingerland.

Bethel als noodopvang

Het gebouw aan de Bolder 75 is ook onderzocht om als noodopvang te dienen. Inmiddels is duidelijk dat het gebouw niet voldoet aan de juiste eisen en vanuit veiligheid niet als opvang gebruikt zal gaan worden.

Informatie

Op deze pagina willen we zoveel mogelijk informatie aanbieden en verwijzen naar organisaties en initiatieven die jou verder kunnen helpen met vragen of in je zoektocht om iets te kunnen doen.

Voor vragen kan je terecht bij de projectgroep via: communicatie@bethel.nl .

Per 1 mei zijn de tijden van inzamelen van hulpgoederen gewijzigt. Kijk hiervoor op: www.bethel.nl/noodhulp/inzameling/


Informatiebijeenkomst 17 maart j.l.

Op donderdag 17 maart was er een informatiebijeenkomst voor bewoners van Smallingerland. Tijdens deze bijeenkomst is er informatie gedeeld en was er nadien de gelegenheid om bij de betrokken organisaties vragen te stellen.


Interessante pagina’s