Noodhulp


Inzameling

Inmiddels zijn we al bijna twee jaar actief aan het inzamelen voor Oekraïne en voor de noodopvanglocaties in Smallingerland. Onder andere zijn er al tientalle fietsen opgeknapt en naar de opvanglocaties gegaan. Evenals beddengoed en bedden. Ook zijn er inmiddels vrachtwagens vol met goederen naar Oekraïne gebracht. Maar we gaan door! Structureel werken we met de organsitaie GAiN en deze maand ondersteunen we het project van de Friese Rijders om 100.000 dozen vol goederen naar Oekraïne te krijgen. Doe je mee?


Activiteiten

We activiteiten aan waaronder maandelijks koken door en voor Oekraïense vluchtelingen. Maar ook creatieve workshops die door leden van onze gemeente worden gegeven aan de vluchtelingen.

Care Corner

Inmiddels weten velen Care Corner te vinden voor extra ondersteuning zoals, kleding of gewoon een gesprekje. Daarnaast zijn nu de inzamelmomenten gekoppeld aan de openingstijden van Care Corner.

Samenwerking

Er zijn mooie samenwerkingen met organisaties die al jaren veel ervaring hebben met het bieden van noodhulp zoals onder andere Global Aid Netwerk (GAiN). Ook werken we nauw samen met Gemeente Smallingerland, Maatschappelijk Ondernemend Smallingerland (MOS) en Platform Kerkelijk Smallingerland. Deze maand ondersteunen we het inzamelproject van de Friese Rijders.

Informatie

Op deze pagina willen we zoveel mogelijk informatie aanbieden en verwijzen naar organisaties en initiatieven die jou verder kunnen helpen met vragen of in je zoektocht om iets te kunnen doen.

Voor vragen kan je terecht bij de projectgroep via: communicatie@bethel.nl .


Interessante pagina’s