Helpen

Noodhulp Oekraïners – Vrijwilligers gevraagd
Vanuit de Bethel gemeente, in samenwerking met Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS), willen we een dagbesteding programma aanbieden aan de Oekraïense vluchtelingen die naar Drachten/Smallingerland komen. De Bethel heeft zijn gebouw hiervoor ter beschikking gesteld. We zoeken vrijwilligers die mee willen helpen bij de volgende activiteiten:

  • Workshops: schilderen, naaien, bloemschikken, sieraden maken … Heeft u een hobby/beroep en wilt u wel eens een workshop geven aan een groep vluchtelingen? Meld u aan via de website!
  • Wandelochtend/avond: Lekker wandelen, ontspannen en een stukje van onze mooie omgeving delen met onze Oekraïense medemens. We zoeken vrijwilligers die het fijn vinden om zo nu en dan een wandeltochtje te maken met een groepje vluchtelingen.
  • Vervoer aanbieden: de opvang van vluchtelingen is/wordt verspreid over meerdere locaties in Drachten. Voor bepaalde activiteiten zoeken we vrijwilligers die vluchtelingen van A naar B wil brengen/halen. Het zou mooi zijn als we een lijst van vrijwilligers kunnen maken die we kunnen benaderen voor vervoer-vragen.
  • Ondersteuning inzameling: Ter ondersteuning bij het inzamelen zoeken we iemand die zelfstandig kan werken en eventueel enkele mensen kan aansturen.
  • Ondersteuning Care Corner: Door de toenemende drukte kan het team van Care Corner wel extra hulp gebruiken. Zij zoeken nog enthousiaste vrijwilligers.

U kunt via het aanmeldingsformulier aangeven welke dagdelen u mogelijk beschikbaar bent.

Aanmelding vrijwilliger noodhulp

Naam
Beschikbaarheid (meerdere keuzes mogelijk)
Ik zou willen helpen bij: (meerdere keuzes mogelijk)
Wanneer je zelf een workshop zou willen geven. Wat zou je kunnen aanbieden?