Gimel

Direct uit de Bron

Wie Hebreeuws kent, heeft rechtstreeks toegang tot een onuitputtelijke Bron: de Hebreeuwse Bijbel. Hoe dichter bij de bron, hoe beter het water! Dat geldt voor elke brontekst, maar wel zeer in het bijzonder voor de Hebreeuwse Bijbel: hét unieke meesterwerk uit de wereldliteratuur. Door vertaalemmertjes, hoe goed ook, gaat veel van de kwaliteit en de smaak van dit unieke kunstwerk verloren. Niets gaat boven de oorspronkelijke Hebreeuwse tekst!

De Gimelcursus voor Bijbels Hebreeuws in Drachten! In het najaar van 2024 is het mogelijk voor oud-Alephcursisten of anderen die enigszins gevorderd zijn in Bijbels Hebreeuws om deze volgende stap te zetten. In vijf maandagavonden gaan we met onze kennis over Hebreeuws aan de slag.

De Gimelcursus is een heel praktische cursus. We gaan elke cursusavond aan de slag met oefeningen waarmee u uw vaardigheden verbetert en met concrete bijbelwoordstudie. De Gimelcursus geeft u meer vaardigheden en het zelfvertrouwen om zelfstandig bijbelwoordstudie te doen.

Data: de maandagavonden 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december.

Tijd: 19:30-21:30
Plaats: Bethelgemeente Drachten, Bolder 75.
Kosten: € 75 en cursusboek € 18,50

Opgeven kan door een mail te sturen naar alephzwolle@gmail.com. Vlak voor de cursus begint, krijg je een betaalverzoek.

Docent: Elske Vahl-Leusink (docent Nederlands)