Dienen met je gaven en talenten – online cursus

Dienen is in de Bijbel de basishouding die van christenen wordt gevraagd; in de eerste plaats om God te verheerlijken en in de tweede plaats om anderen op te bouwen.

In de Bijbel wordt het menselijk lichaam als beeld voor de gemeente gebruikt (1 Korintiërs 12). Ieder mens is uniek en God heeft voor iedere gelovige een unieke plek in het Lichaam van Christus om mee te helpen de gemeente op te bouwen.

“God heeft nu eenmaal alle lichaamsdelen hun eigen plaats gegeven, precies zoals Hij dat wilde” (1 Korintiërs 12:8). Je hoeft jezelf dus niet te vergelijken met anderen, maar je mag ontdekken welke plek God voor jou bedoeld heeft in Zijn Lichaam om Hem te dienen.

Doel van de cursus: persoonlijk gaven- en talentenprofiel

In deze studie is het belangrijk dat je je bewust wordt van wat het betekent om God te dienen op een gemotiveerde manier, met de gaven en talenten die Hij je gegeven heeft en op een manier die bij je past.

Om je hierin te ondersteunen ga je een persoonlijk gaven en talentenprofiel samenstellen dat je richting geeft in de zoektocht naar een passende taak in of buiten de gemeente.

Stap voor stap ga je je gaven- en talentenprofiel invullen zodat je aan het eind van de cursus een compact, overzichtelijk document in handen hebt waarmee je in één oogopslag kunt zien welke taken het beste bij je passen.

Cursusopzet

De cursus ‘Dienen met je gaven en talenten’ bestaat uit zes modules en is bijna geheel online van opzet. Deze opzet betekent dat je de studie individueel kunt volgen in je eigen tempo en op elk gewenst moment dat het jou uitkomt. 
De laatste module van de cursus is niet online maar wordt aangeboden op een cursuslocatie en volg je samen met andere cursisten.

Tijdsinvestering: Voor de online modules 1 – 5 kun je rekening houden met een tijdsinvestering van 10 tot 12 uur. Dit betekent dus ongeveer 2 tot 2,5 uur per module. 

In de zesde module ontmoet je, nadat je ongeveer drie maanden hebt gewerkt in een bediening/vrijwilligerstaak, je medecursisten. Tijdens een avondbijeenkomst van ongeveer twee uur kun je in een kleine groep ervaringen delen en is er ruimte voor uitwisseling van datgene wat de cursus jou persoonlijk heeft gebracht. 

Deze cursus komt in de loop van september beschikbaar. Je kunt je aanmelden via de knop hieronder, dan ontvang je wanneer de cursus online komt inloggegevens, waarmee je de cursus kunt openen.

De cursus is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, dat kan op bankrekening NL13RABO0309027853 van Vrije Baptistengemeente Bethel te Drachten, met vermelding van ‘Bijdrage gavencursus’.