MomentumYes

Momentum is een natuurkundige term voor BEWEGINGSKRACHT!

Inleiding

MomentumYes is…

  • een makkelijk te gebruiken hulpmiddel dat onderwijst, inspireert en in staat stelt om opnieuw na te denken over Gods missie.
  • Ontworpen om gelovigen actief te betrekken om volgende stappen in Gods missie te zetten.
  • Een videoserie voor (kleine) groepen om deze generatie in staat te stellen actief te zijn in Gods missie.

Het verhaal van MomentumYes begon in 2012 toen één kerk in Evansville (VS) haar leden wilde trainen over zending. Nadat andere lokale kerken vroegen of ze het ook mochten gebruiken, is het uitgewerkt tot het huidige handboek. Door de jaren heen is het meerdere keren aangepast, met input van bijna 300 mensen die de cursus intussen gedaan hadden. Het doel was altijd duidelijk: het moet interactief en toegankelijk zijn. In 2018 is besloten om het beschikbaar te stellen als gratis videocursus. Intussen is MomentumYes uitgegroeid tot een wereldwijd gebruikte cursus: in 71 landen is het in 3 talen beschikbaar, met nog meer in de pijplijn. Meer dan 100 kerken en organisaties hebben wereldwijd deze cursus gedraaid, met honderden mensen die geraakt zijn door Gods hart voor de volken.

Waarom Momentum yes?

Er is nog werk te doen. In de hele Bijbel zien we dat God een brandend verlangen heeft om Zijn hele schepping te redden. Onze wereld is zoveel meer globaal dan vroeger. MomentumYes helpt ons om onze mogelijkheden om Jezus overal bekend te maken optimaal te benutten.

Doel

Cursisten motiveren en inspireren om mee te doe met God en praktische stappen te zetten om deel te worden van wereldzending. Ver en dichtbij. Na de cursus en afzonderlijke lessen:

  • weet de cursist met zijn verstand wat de Bijbel zegt over dat brandend verlangen van de Here God ,
  • weet de cursist met zijn hart wat Gods wil is,
  • stemt hij zijn daden af op de het bekend maken van de Here Jezus op de plek die de Here voor hem of haar heeft voorbereid.

Middel

Een interactieve cursus van 6 avonden van 90 minuten.

Voor wie is deze cursus

MomentumYes nodigt iedere christen uit om na te denken over Gods missie, de roeping van de kerk en hun individuele rollen.

Opbouw van deze cursus

Sessie 1: PERSPECTIEF

Sessie 2: MISSIE

Sessie 3: IDENTITEIT

Sessie 4: BETROKKENHEID

Sessie 5: MOGELIJKHEID

Sessie 6: ONS LEVEN

Wat heb je nodig voor deze cursus: Het Handboek van Momentum Yes

Klik hier voor verder informatie.