Pre-Marriage Course

De Pre-Marriage Course, ontwikkeld door Alpha, is voor alle (verloofde) stellen die hun huwelijk de best mogelijke start willen geven. Hoe lang jullie verkering hebben en of jullie wel of niet een trouwdatum hebben vastgesteld, is niet belangrijk.

Hoewel de cursus het unieke karakter van het huwelijk benadrukt en uitlegt, verwelkomen we ook graag stellen die samenwonen en een huwelijk overwegen. De lessen zijn bedoeld om stellen te helpen een sterke basis te leggen voor een duurzaam en blijvend huwelijk. Er worden praktische gereedschappen aangeboden om aan je relatie te werken. Ook wordt er tijd ingeruimd om samen te praten over heel uiteenlopende onderwerpen.

In vijf avonden leert elk stel belangrijke basisprincipes voor hun huwelijk. De onderwerpen die aan bod komen zijn: communicatie, toewijding, conflicten oplossen, liefde levend houden en gedeelde doelen en waarden. De avonden bestaan uit een aantal inleidingen over het onderwerp, afgewisseld door oefeningen om als stel te bespreken. Bovendien krijg je allebei een werkboekje met hierin de rode draad van de avonden, de te maken oefeningen en mogelijkheden om aantekeningen te maken. De Pre-Marriage Course is voor elk stel dat van plan is te trouwen en is gebaseerd op christelijke principes.

Op de vrijdagavonden 18 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december.

De werkboekjes kosten € 15 per stel.

Docenten: Geert & Agnes Bijma (Bethelgemeente Drachten)