Jongerenwerk

Het jongerenwerk is A Generation Moving Towards God. Jongeren die zichzelf en anderen in beweging willen zetten richting God. Wie wij zijn? En onze waarden? Dit is Radical:

We staan in de maatschappij! : We zijn een generatie die midden in de maatschappij staat en we willen het goede zoeken en doen voor de personen die we ontmoeten.

We geven ruimte! ; Iedereen is uniek en iedereen connect op een andere manier met God. We zoeken naar verschillende manieren en vormen om geloven vorm te geven in ons dagelijks leven.

Jij hebt invloed! :
De vraag is niet of je invloed hebt, de vraag is wát je met jouw invloed doet! Wij zijn jongeren die hun invloed bewust inzetten om richting God te bewegen.

We zijn authentiek! : #NoFilter. Je hoeft je niet beter of mooier voor te doen dan je bent, je mag jezelf zijn, met al je imperfecties, fouten en gebreken en samen leren we hier (steeds beter) mee om te gaan.

We verbinden generaties! : We staan niet op onszelf. We willen zoeken naar wijze mensen die een voorbeeld voor ons kunnen zijn en we willen zelf een voorbeeld zijn voor de generatie die na ons komt.

We dienen! : Ons streven is niet om zelf de belangrijkste of beste te zijn, we willen dienstbaar zijn waardoor we niet alleen ons eigen belang voor ogen hebben, maar ook dat van de ander.

We bewegen richting Jezus! : We zijn niet zomaar een beweging van jonge mensen, onze richting is Jezus! Hij is ons voorbeeld, ons kompas en onze eindbestemming!

Voel je thuis bij het Jongerenwerk …


Kringleider / focuskring

Vind jij het heerlijk om samen met een groep jongeren op te trekken en hen te helpen groeien in hun relatie met Jezus en daarbij (Bijbelse) onderwerpen te bespreken waar jongeren mee worstelen of vragen over hebben? Gaat jou hart hier sneller van kloppen? Dan is dit echt iets voor jou!

Team:
Jouw kring zal bestaan uit een aantal jongeren tussen de 18-25 jaar, welke je samen met je medeleider zal ontmoeten en begeleiden. Jouw medeleider kan bijvoorbeeld je partner of een goede vriend/vriendin zijn.

Frequentie:
De focuskring zal variërend tussen één avond in de twee week tot één avond per maand plaatsvinden, afhankelijk van wat er in overleg met de jongeren nodig is. Het mooiste is om tweewekelijks met de jongeren samen te komen.

Daarnaast zullen er door het jaar heen een aantal kringleidersavonden worden georganiseerd om ervaringen met andere kringleiders uit te kunnen wisselen.

Welke kenmerken / kwaliteiten: Levende relatie met Jezus en deze delen met jongeren – Hart voor jongeren – Affiniteit met de leefwereld van jongeren – Je eigen hart durven te laten zien


Medewerker Meetingnights

Vind jij het tof om met jongeren op te trekken in de leeftijd van 15-20 jaar, die in een nieuwe fase komen en veel (levens)bepalende keuzes moeten maken? Wil jij hen ontmoeten en met hen mee lopen in hun levensfase om hun relatie met Jezus te versterken? Dan is dit iets voor jou!

Tijdens deze avonden hebben we een divers aanbod, bijvoorbeeld: Tea(t)ching, discussieavonden, kring, YouthAlpha, Afterdoopkring en/of filmavonden waarin we je hulp zeker kunnen gebruiken.

Team:
Samen met andere vrijwilligers, welke hart hebben voor deze doelgroep, trek je op om er voor deze jongeren te zijn. Samen zorg je ervoor dat deze jongeren een avond ontvangen waarin ze gezien en gehoord worden en zodoende iets van Jezus liefde door jou heen mogen proeven.

Frequentie: Ongeveer 9 vrijdagavonden per jaar

Welke kenmerken / kwaliteiten: Levende relatie met Jezus en deze delen met tieners/jongeren – Hart voor jongeren – Affiniteit met de leefwereld van tieners/jongeren – Je eigen hart durven te laten zien.


Administratief medewerker Focuskringen

Vind jij het fantastisch om jouw administratieve talent in te zetten voor jouw gemeente? Ben jij iemand die er van houdt om overzicht te creëren en te behouden in administraties van focuskringen en daarbij contacten te onderhouden met kringleiders en eventuele nieuwe kringleden?
Ben jij daarnaast een creatief iemand die graag meedenkt in het opzetten van kringleidersavonden en ook de organisatie samen met hoofd-jongerenwerk op wil pakken?
Dan zoeken we jou!

Team:
Samenwerking met Bert Dijkstra (hoofd-jongerenwerk)

Frequentie: In overleg (1 ochtend per 2 weken vermoedelijk)
Eind augustus/begin september zijn de drukste periodes

Welke kenmerken / kwaliteiten: Administratief sterk – Organiserend vermogen – Affiniteit met Microsoft Office – Goed in omgang software/leert snel gebruik van nieuwe software – Communicatief vaardig – Creatief.


Gebedsteamleider Radical

Heb jij een hart voor jongeren en gebed? Vind jij het daarbij tof om een team van bidders te leiden op Radicalavonden? Dan is dit iets voor jou!
Samen met jouw team van bidders zorg je ervoor dat er altijd ruimte voor gebed is voor jongeren tijdens en na de Radicaldiensten. Daarbij zorg jij ervoor dat de gebedsmedewerkers worden toegerust en er voldoende gebedskoppels aanwezig zijn tijdens de diensten.

Daarnaast ga je deel uitmaken van het Radical kernteam, welke maandelijks samenkomt, om aan de hand van Gods leiding na te denken over het thema en de invulling van de volgende Radicaldienst.

Wil jij graag dienen in Gods gemeente op deze plaats? Meld je dan aan!

Team:
Je werkt samen met een team van bidders op de Radicalavonden en bent daarnaast onderdeel van het Radical kernteam.

Frequentie: 9 zondagavonden per jaar – 9 maandavonden per jaar
Kernteamdag 1 dag per jaar.

Welke kenmerken / kwaliteiten: Bidder in hart en nieren en levende relatie met de Heer – Gebedscursus Bethel gevolgd/bereid deze te volgen – Hart voor jongeren – Creatief – Communicatief vaardig.


Contact

Lijkt jou het leuk om onderdeel uit te gaan maken van het tienerwerk? Of heb je een vraag over tienerwerk? Neem dan gerust contact op met Bert Dijkstra via: bdijkstra@bethel.nl of Jonathan van den Broek via: jvdbroek@bethel.nl.


.