Wees Mijn Getuige

“Wees Mijn getuigen” is een training, die zich richt op het ontwikkelen van missionaire vaardigheden en het delen van het geloof op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier. De training beslaat drie avonden en behandelt verschillende aspecten van getuigen zijn.

Tijdens de eerste avond ligt de focus op de missionaire uitdaging waarmee de kerk wordt geconfronteerd. De deelnemers zullen bespreken wat het betekent om een getuige te zijn en waarom het belangrijk is om goede vragen te stellen. Ze zullen leren hoe ze betekenisvolle gesprekken kunnen voeren en hoe ze vragen kunnen stellen die anderen uitnodigen om hun gedachten en ervaringen te delen.

De tweede avond is gewijd aan het belang van luisteren en opmerken. De deelnemers zullen leren hoe ze actief kunnen luisteren naar anderen en hoe ze belangrijke aanwijzingen en kansen kunnen opmerken tijdens gesprekken. Ze zullen ontdekken hoe ze empathie kunnen tonen en verbinding kunnen maken met de mensen met wie ze praten, waardoor ze een vertrouwensrelatie kunnen opbouwen.

Op de derde avond zal de nadruk liggen op het delen van het geloof op een aantrekkelijke manier. De deelnemers zullen leren hoe ze hun eigen geloofsverhaal kunnen vertellen op een manier die anderen aanspreekt en inspireert. Ze zullen ontdekken hoe ze relevante en boeiende voorbeelden kunnen gebruiken en hoe ze hun geloof kunnen delen met respect voor de achtergrond en overtuigingen van anderen, waarbij God de ruimte heeft om het hart van de ander te openen en zichzelf aan hen te openbaren.

Door deel te nemen aan de training “Wees Mijn getuigen” zullen de deelnemers worden uitgerust met vaardigheden en inzichten om te getuigen van hun geloof en anderen uit te nodigen om meer te ontdekken over wie Jezus is door Hem te gaan volgen.

De cursus wordt gehouden op de woensdagavonden 27 september, 11 en 25 oktober.

De cursus is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom voor de onkosten.

Docent: Christiaan van Dijk, getrouwd met Cecilia en vader van drie kinderen. Voorganger in Apeldoorn en vrijwilliger bij Operatie Mobilisatie.