Leesrooster voor de lijdenstijd

Tot en met woensdag 22 april 2020.

Binnenkort begint voor veel christenen de 40-dagen-vastentijd. We nemen u de komende twee maanden mee tot na Pasen in een leesrooster door de laatste hoofdstukken van het Johannes Evangelie. Als middel tot bezinning over onze groei als discipelen van Jezus Christus. Lees en bid elke dag mee.

Via je smartphone dagelijks meldingen krijgen?

Download dan de ‘chrch app’ en registreer je bij de Vrije Baptistengemeente Bethel. klik hier voor meer informatie

 

Maandag 20 april: 8 dagen na Pasen.

  • Lezen: Johannes 21:15-19 ‘Hou je van Mij?’
  • Jezus herstelt Petrus na zijn verloochening. Tot driekeer toe mag Petrus bevestigen of hij van Jezus houdt. Petrus begrijpt de les en durft niet meer te zeggen dat hij meer van Jezus houdt dan de anderen. Daarmee is hij klaar om zijn bediening op zich te neen: zorgdragen voor de kudde van Jezus, zelfs totdat het zijn dood betekent. Houd ook ik werkelijk zoveel van Jezus, dat Hij mij kan inschakelen om mee te zorgen voor Zijn kudde?

Dinsdag 21 april: 9 dagen na Pasen.

  • Lezen: Johannes 21:20-23 Volg Jezus.
  • Petrus wil graag weten wat er met Johannes zal gebeuren. Maar Jezus maakt duidelijk, dat het volgen van Hem een persoonlijke zaak is. Laat dat niet afhangen van hoe andere gelovigen Jezus volgen. Hun wegen zijn later uit elkaar gegaan, en Johannes mocht veel langer blijven leven en dienen. Ben ik bereid Jezus te volgen, wat het mij ook kost?

Woensdag 22 april: 10 dagen na Pasen.

  • Lezen: Johannes 21:24-25 Een waar getuigenis.
  • In dit tweede slot wordt waarschijnlijk door een oudste van de gemeente van Efeze bevestigd dat Johannes de waarheid heeft geschreven. Daar was Johannes de laatste jaren van zijn leven namelijk oudste-voorganger, en daar verkondigde en schreef hij ook zijn evangelie

 

Dank U, Heer, voor dit fantastische getuigenis van heel het Johannes Evangelie!

Wat mooi, dat ik U zo veel beter heb mogen leren kennen, wie U bent als de opgestane Zoon van God. Alle eer voor U!